Tekst objavljen: 16.03.2020 9:50        


Beogradski proizvođač i distributer tehničkih gasova, Messer Tehnogas (TGAS), objavio je nekonsolidovane finansijske izveštaje za prošlu godinu koja je donela slične finansijske rezultate u odnosu na godinu ranije

Nepromenjeni prihodi Tehnogasa u 2019, blagi rast profitabilnosti

Nekonsolidovani poslovni prihod kompanije neznatno je oslabio na 8,7 milijardi dinara, dok je poslovni dobitak, pre svega usled nižih troškova materijala, ojačao 4,1 odsto na 2,2 milijarde dinara. Neto dobitak je ipak oslabio 1,7 odsto na 1,8 milijardi dinara, ali pre svega kao posledica povećanih poreskih rashoda.



Tehnogas je i na kraju 2019. godine ostao nezadužena kompanija sa jakom gotovinskom pozicijom (gotovina i depoziti) od 3,7 milijardi dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Konsolidovane rezultate poslovanja Tehnogas će objaviti najkasnije do kraja aprila, a očekuje se dobitak 20-ak procenata veći od nekonsolidovanog krajnjeg rezultata.

Nakon velike korekcije proteklih dana, akcije Tehnogasa su na jučerašnjem trgovanju uplovile u negativnu teritoriju u tekućoj godini. Na poslednjoj ceni od 13.000 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 13,5 milijardi dinara (114,7 miliona evra).

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze messer tehnogas rast profita momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana