Tekst objavljen: 07.10.2019 13:30        


Protekla trgovačka sedmica donela je nastavak silaznog trenda na domaćem tržištu akcija uz nešto raznovrsniju investicionu aktivnost

Nastavljen silazni trend Belexa, Sojaprotein napušta berzu

Ukupan promet iznosio je 236 miliona dinara (dva miliona evra), dok je indeks Belex15 oslabio dodatnih jedan odsto na 747,7 poena.



Najprometnija akcija bila je Jubmes banka (JMBN) , pre svega zahvaljujući jednoj transakciji u kojoj je isprometovano četiri odsto od ukupnog broja akcija. Ovaj promet od nepnih 80 miliona dinara ostvaren je na nivou od 6.800 dinara što je oko šest procenata ispod cene po kojoj je država proletos prodala kontrolni paket akcija.

Akcije Komercijalne banke (KMBN) nastavile su seriju solidnih prometa, u uskom cenovnom rasponu 3.250-3.270 dinara. Ovi nivoi su oko 14 procenata niži u odnosu na cenu najbolje ponude u procesu privatizacije koju je dostavila slovenačka NLB banka. Očekuje se da bi narednog meseca mogao biti poznat pobednik na tenderu nakon što učesnici budu pozvani na poboljšanje ponuda.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Akcije Dunav osiguranja (DNOS) preskočile su nivo od 3.000 dinara po prvi put od početka 2010. godine. Dunav je nedelju okončao uz promet od 21,1 milion dinara na ceni 3.002 dinara, što predstavlja rast početka godine od 140 procenata. Naftna industrija Srbije (NIIS) oslabila je 0,4 odsto na 676 dinara uz neveliku aktivnost. Kompanija je izvestila da će rezultate poslovanja za treći kvartal predstaviti 8. novembra u Rafineriji Pančevo na Danu investitora.

Bečejski Sojaprotein (SJPT) okončao je poslednju trgovačku sedmicu na nivou od 161 dinar. Većinski vlasnik ove kompanije, Viktorija grupa, ove nedelje će sprovesti prinudni otkup akcija na nivou cene iz ponude za preuzimanje - 180 dinara po akciji.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
sojaprotein belex momentum nedeljni izveštaj Beogradska berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana