Tekst objavljen: 25.08.2016 12:38        


Subotički proizvođač hrane i vakcina za životinje, Veterinarski zavod, nastavio je trend smanjenja prihoda i negativnog poslovanja usled nestabilnih uslova na tržištu i nedovoljne sigurnosti u naplati potraživanja.

Nastavak negativnog poslovanja Veterinarskog zavoda

U uslovima smanjenja stočnog fonda i slabije likvidnosti farmera kompanija je nastavila orijentaciju ka manje rizičnim kupcima što je donelo pad prihoda u prvih šest meseci od 25,2 odsto na 878,9 miliona dinara, dok je poslovni gubitak povećan za 55,5 odsto na 127,2 miliona dinara.

Neto gubitak Zavoda, koji posluje pod kontrolom Viktorija grupe, produbljen je na 179,2 miliona dinara u odnosu na prošlogodišnji minus od 118,8 miliona dinara. Neto dug kompanije na kraju juna iznosio je 1,4 milijarde dinara i to su uglavnom reprogramirani dugoročni krediti do septembra 2018. godine.

Osim pronalaženja novih sigurnih kupaca, Veterinarski zavod planira do kraja godine da potpiše ugovor sa velikim ino partnerom za ishranu svinja za njihove pogone u Srbiji, a takođe se očekuje značajnije osvajanje tržišta Makedonije. Na polju biologije i farmacije, do kraja godine se očekuje dobijanje dozvole za izvoz vakcine "poliovin" u Tursku.  

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana