Tekst objavljen: 28.10.2019 15:30        


I protekle sedmice zabeležen je blagi pad domaćeg tržišta akcija uz ukupan promet na tržištu od 697,7 miliona dinara (5,9 miliona evra). Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oslabio je 0,2 odsto na 747,4 poena

Mršav promet na Belexu, NIS nastavio da slabi

Najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) sa realizacijom od 10,9 miliona dinara. Akcijama NIS-a uglavnom trgovalo ispod nivoa od 680 dinara, a nedelju su okončale u minusu od 1,5 odsto na 673 dinara. NIS će 8. novembra predstaviti rezultate za treći kvartal i dugo očekivani projekat "Duboke prerade".



Akcije Messer Tehnogasa (TGAS) okončale su sedmicu u blagom plusu na 12.500 dinara uz promet od 4,5 miliona dinara. Ova akcija je tokom nedelje stizala i do 12.800 dinara što je njen najviši nivo u više od godinu dana. Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) nastavile su trend nevelikih oscilacija oko nivoa od 800 dinara. Očekivano, prometi ovih hartija u tekućoj godini daleko su oslabili nakon što je kompanija data VINCI-ju u koncesiju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Protekle sedmice nije bilo novih javnih informacija oko privatizacije Komercijalne banke (KMBN). Ova akcija se zadržala na nivou od 3.280 dinara, uz neveliki promet dok su prioritetne akcije istog emitenta (KMBNPB) pale 8,3 odsto na 1.200 dinara. Akcijama Impol Sevala (IMPL) trgovalo se i protekle sedmice oko nivoa od 3.300 dinara uz malo trgovanje. Uprava kompanije je izvestila da je Impol Seval već ostvario 94 odsto od planirane dobiti za 2019. i da se kompanija dobro nosi sa recesionim pritiscima sa glavnih izvoznih tržišta.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
belex Beogradska berza nedeljni izveštaj momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana