Tekst objavljen: 19.05.2017 15:18        


Prema najavama iz MK Fintel Wind-a, ta firma bi mogla da bude prva privatna kompanija u Srbiji koja se bavi zelenom energijom, čije bi se akcije kotirale na Beogradskoj berzi, saopšteno je iz ove kompanije.

MK Fintel Wind priprema prvi IPO u Srbiji

Naime, zajednička kompanija italijanske Fintel Energia Spa, preduzeća prisutnog na italijanskoj berzi, i MK Group trenutno radi na prvoj inicijalnoj javnoj ponudi na srpskom tržištu, preciznije na Beogradskoj berzi. Očekivanja od strane javnosti i institucionalnih investitora su velika.

“Radimo na ovom planu već nekoliko meseci, ali u poslednjih nekoliko nedelja postoji značajno ubrzanje zato što je u opticaju velika količina sredstava, i mnogi institucionalni investitori su u potrazi za zaradom koja je povezana ne samo sa hartijama već i sa pravom imovinom “, rekao je Tiziano Giovannetti, izvršni direktor MK Fintel Wind i dodao da pojedini investitori žele da kupovinu obave na početku kako bi imali prednost u ceni.

On je dodao da kompanija planira da ponudi između 20 i 40 odsto akcijskog kapitala Fintel Energija AD putem inicijalne javne ponude čime žele da pribave čak 60 miliona evra od institucionalnih i privatnih investitora, koji će biti uloženi u projekat Košava i nekoliko manjih vetroparkova koje kompanija želi da izgradi bliže mestima potrošnje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana