Tekst objavljen: 29.12.2016 9:34        


Metalac grupa će 2016. godinu završiti sa skoro 93 miliona evra zbirnog poslovnog prihoda i više od pet miliona evra dobiti, saopštila je ova kompanija, napomenuvši da rast realizacije iznosi 20 odsto u odnosu na 2015, dok je plan za 2017. godinu da se ostvari prodaja veća od 98 miliona evra.

Metalac planira zbirni poslovni prihod od 98 mild evra

Proizvodna preduzeća su ostvarila realizaciju u 2016. veću za 26 odsto, domaća trgovačka društva 15 odsto, a trgovačka preduzeća u inostranstvu rast od 28 odsto.

Najveća proizvodna kompanija, Metalac Posuđe, dala je najveći doprinos uspešnom rezultatu sa realizacijom većom za tri miliona evra u odnosu na 2015. Kako navode u Metalcu, godinu za nama su obeležile i značajne investicije u fabrici bojlera, kako u opremu tako i u dovođenje u funkciju građevinskog objekta, u Metalac FAD-u koje poboljšavaju uslove rada i kvalitet proizvoda, uz smanjenje troškova na određenim tehnološkim linijama.

Takođe, Metalac posuđe i Metalac inko su ulagali u nove alate i proizvode, a u Metalac printu je investirano u povećanje skladišnog prostora. Bilo je značajnih investicija i u Metalac marketu, kroz adaptaciju maloprodajnih objekata, navode iz ove kompanije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana