Tekst objavljen: 06.02.2019 8:31        


Francuska konsultantska kuća Lazard biće savetnik u izboru strateškog partnera Komercijalne banke (KMBN), o čemu će sa Ministarstvom finansija Srbije ugovor potpisati u sredu, 6. februara, rečeno je agenciji Beta u tom ministarstvu.

Lazard definitivno savetnik u privatizaciji Komercijalne

Lazard je bio i savetnik pri izboru koncesionara Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) koju je dobio francuski VINCI, a ta konsultantska kuća je savetovala i Telekom Srbija prilikom neuspešne privatizacije 2015. godine kada ponude nisu zadovoljile Vladu Srbije.

Ministarstvo finansija pozvalo je u oktobru prošle godine vodeće međunarodne firme da dostave izjavu o zainteresovanosti za pružanje usluga finansijskog savetnika za pripremu i sprovođenje plana prodaje akcija Komercijalne banke koje su u vlasništvu Republike Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Od savetnika se očekuje da posle detaljne analize prilika na tržištu, različitih modela privatizacije, kao i analize konkurencije na tržištu, predloži najbolju moguću strategiju i način prodaje akcija Komercijalne banke u vlasništvu države sa ciljem izbora pouzdanog partnera i maksimizacije efekata od prodaje kapitala.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana