Tekst objavljen: 11.05.2018 9:06        


Konsolidovani poslovni prihodi Metalca (MTLC) u prošloj godini dostigli su 9,3 milijarde dinara i bili su veći za 7,4 odsto u odnosu na godinu pre, saopštio je predsednik kompanije Dragoljub Vukadinović. Prihod od prodaje iznosio je 9,1 milijardu dinara, od čega je u izvozu ostvareno 3,3 milijarde dinara dok je na domaćem tržištu zabeležena realizacija od 5,8 milijardi dinara.

Konsolidovani prihodi Metalca skočili 7% u 2017. godini

Konsolidovana poslovna dobit posmatrano u evrima skočila je tri odsto, a u odnosu na plan bila je veća za pet procenata. Bruto dobit od 4,03 miliona evra manja je za 10 odsto u odnosu na 2016. i pet odsto u odnosu na plan. Kako je naveo Vukadinović, pad profitabilnosti je je posledica rasta cene berzanskih materijala i negativnih kursnih razlika.

Konsolidovani kapital kompanije tokom 2017. godine uvećan je za 11 odsto, dok je ukupna zaduženost smanjena za deset procenata. Akcije Metalca u tekućoj godini beleže pad od 2,8 odsto, a po poslednjoj ceni od 2.040 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 4,2 milijarde dinara (35,2 miliona evra).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana