Tekst objavljen: 06.10.2017 10:28        


Predsednik Upravnog odbora Komercijalne banke Beograd Vladimir Krulj i ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija potpisali su ugovor o dugoročnom kreditu za Republiku Srpsku u iznosu od 50 miliona KM (oko 25 miliona evra).

Komercijalna odobrila Republici Srpskoj kredit

Ministar Tegeltija je izjavio da je reč o zaduženju na šest godina, uz grejs period od godinu dana i kamatnu stopu od 3,8 odsto, dodavši da je ovo prvi put da Republika Srpska potpisuje ugovor sa poslovnom bankom van Bosne i Hercegovine.

Predsednik UO Komercijalne banke Beograd Vladimir Krulj se nada da je potpisivanje ovog ugovora samo jedan od projekata koji će Komercijalna banka moći da podrži, kao i da će ovakva saradnja biti nastavljena. „Komercijalna banka izuzetno brzo raste, brzo gradi svoju vrednost, a u prilog tome govori i ostvaren rezultat od skoro 50 miliona evra profita za osam meseci. Ovo je i potvrda regionalne prisutnosti tamo gde su njena prirodna tržišta kao što je to Banjaluka, Republika Srpska i BiH“, rekao je Krulj. Ugovor je potpisan na osnovu odluke Vlade Republike Srpske o zaduživanju iz jula, a Komercijalna banka bila je najpovoljniji ponuđač u procesu otvorenog postupka javne nabavke.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana