Tekst objavljen: 23.01.2017 9:18        


Američki sektor telekomunikacija mogao bi se naći na putu velikih konsolidacija na tržištu nakon što ekonomiju preuzme Trampova administracija, čija bi politika za razliku od njenih prethodnika trebalo da bude znatno naklonjenija spajanju kompanija. 

JP Morgan podigao verovatnoću prodaje T-Mobile-a

Stoga, JP Morgan smatra da su šanse da T-Mobile bude deo strateške transakcije u narednih pet godina porasle na 90 procenata. T-Mobile bi mogao biti predmet spajanja sa Sprint-om ili preuzet od strane neke kablovske kompanije, navodi JP Morgan, dodajući da će transakcija uključivati kompaniju Dish Network ili prodaju stranom igraču koji želi biti prisutan na američkom tržištu.

Prethodno je u avgustu 2014. Sprint pokušao da preuzme manjeg rivala, T-Mobile, ali nije uspeo usled regulatornih prepreka. Potencijalno spajanje Sprinta i T-Mobile-a JP Morgan vidi kao najrealnije, a verovatnoća ovog posla je sada 35 odsto, 10 procentnih poena veća nego u septembru prošle godine.

JP Morgan je podigao ciljanu cenu za Deutsche Telekom, koji drži 65% T-Mobile-a, na 19,5 evra sa prethodne prognoze od 16,2 evra, uzimajući u obzir veću verovatnoću za prodaju američke podružnice.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana