Tekst objavljen: 11.09.2017 12:37        


Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije, Milorad Grčić, i izvršni potpredsednik kompanije Mitsubishi Hitachi Power System, Jasuo Fudžitani, potpisali su u petak Vladi Srbije ugovor o izgradnji postrojenja za odsumporavanje dimnih gasova u termoelektrani "Nikola Tesla A" (TENT). 

Jedinstvu 95 miliona EUR

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić je pre potpisivanja ugovora rekao je da će postrojenje za odsumporavanje u četiri bloka TENT "A" obezbediti sigurnost elektro-energetskog sistema i smanjiti emisiju sumpor-dioksida za devet puta. Projekat je vredan 167 miliona evra, a finansiraće se povoljnom kreditnom linijom Japana sa godišnjom kamatom od 0,6 odsto. Grejs period će biti pet godina, a otplata 10 godina.

Dodao je da će više od 50 odsto radova koji će trajati 42 meseca pripasti srpskim kompanijama što će im omogućiti da zarade, podignu transfer tehnologije i steknu nova iskustva. Lider domaćeg konzorcijuma kojem će pripasti oko 95 miliona evra poslova je MPP Jedinstvo iz Sevojna.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana