Tekst objavljen: 06.02.2019 8:32        


Kabinet premijerke Ane Brnabić izjavio je za dnevni list „Politika“ da će akcionarima Aerodroma „Nikola Tesla“ (AERO) dividenda iz uplaćene koncesione naknade biti isplaćena tek nakon usvajanja revidiranih finansijskih izveštaja.

Isplata dividende akcionarima Aerodroma „Nikola Tesla“

„Po usvajanju revidiranih finansijskih izveštaja biće izvršena isplata dividendi, u skladu sa odlukom skupštine društva, svim akcionara kompanije“, navodi se iz kabineta premijerke za „Politiku“.

Ovo praktično znači da će kompanija isplatiti akcionarima redovnu dividende, a skupština društva bi trebalo najkasnije da se održi do kraja juna. Po statutu kompanije dan dividende za isplatu redovne dividende je 31. decembar.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Aerodrom „Nikola Tesla“ ove godine će akcionarima isplatiti izuzetno visok nivo dividende s obzirom da je kompanija prihodovala 21. decembra 501 milion evra na ime inicijalne koncesione naknade. Ovaj bruto iznos od 14,5 evro bruto po akciji (oko 1.715 dinara po današnjem srednjem kursu) biće akcionarima u potpunosti podeljen, dok se očekuje da će akcionarima pripasti i deo prošlogodišnje dobiti koja se očekuje u rasponu 3,3-3,4 milijarde dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana