Tekst objavljen: 28.10.2019 14:30        


Generalni direktor Impol Sevala (IMPL), Ninko Tešić, izjavio je povodom 44 godine od početka proizvodnje i 17 godina od uspešno sprovedene privatizacije u ovoj kompaniji da je svaka poslovna godina Impol Sevala bolja od prethodne

Impol Seval uspešno odoleva recesionim pritiscima na globalnom tržištu

"Ove godine se uspešno borimo sa recesijom na evropskom tržištu koja je pogodila Nemačku u koju izvozimo veći deo naših proizvoda. Ostvarena dobit od početka godine je oko 94 odsto od planirane. Dobit Impola prošle godine je bila preko 7,5 miliona evra, a najveći deo je stavljen u funkciju nastavka realizacije novog investicionog ciklusa. Do kraja godine izvoz će dostići oko 110 miliona evra", rekao je Tešić.



On je istakao da je u toku ove godine završeno šest investicija, a najvažnija je modernizacija i revitalizacija toplog valjačkog stana.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Ovo je najvažniji projekat za fabriku, kako po uticaju na proizvodnju, tako po kompleksnosti operacija i finansijskoj vrednosti. Prvu fazu modernizacije smo završili, a u 2020. ceo posao će biti urađen. Vrednost ukupne investicije iznosiće preko 21 milion evra", rekao je Tešić.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
momentum Beogradska berza profit recesija impol seval ninko tešić borba protiv recesije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana