Tekst objavljen: 28.02.2017 14:44        


Kompanija Hesteel Serbia saopštila je da se čelik iz Kine ili drugih zemalja neće prodavati u Srbiji, zemljama EU ili ostalim državama u okruženju i dodala da razvojnu šansu vidi na tržištu prerađivačke industrije u Srbiji i u regionu. 

Hesteel neće iz Smedereva prodavati kineski čelik u EU

Direktor te kompanije Sihai Song rekao je da godišnja proizvodnja u Železari Smederevo, čiji je vlasnik kineski Hesteel, iznosi 2,2 miliona tona čelika i da je tokom proteklih godina roba proizvedena u Železari Smederevo predstavljala oko jedan odsto tražnje u EU.

Song je najavio da Hesteel Srbija planira da ove godine investira 120 mil USD u postrojenja, fokusirajući se na unapređenje i modernizaciju funkcionalnosti opreme, kao i mere optimizacije proizvodnih troškova. proizvoda tržištu", rekao je Inin glavni finansijski direktor Ákos Székely.

On je istakao da je Ina kompanija sa snažnim i zdravim bilansima, kako je sada "finansijski puno zdravija i jača kompanija" i da joj to otvara veći manevarski prostor za budućnost. "Godine 2010. Inin neto dug iznosio je gotovo 10 milijardi kuna, a krajem 2016. taj je dug na nivou jedne četvrtine tog iznosa", rekao je Székely.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana