Tekst objavljen: 17.08.2020 15:00        


Ni protekla sedmica nije donela značajnije promene u kretanju domaćeg tržišta akcija, pa je indeks Belex15 tek neznatno oslabio na 667,3 poena. Ukupan promet u trgovanju značajno se oporavio u odnosu na proteklu sedmicu i iznosio je 363,3 miliona dinara (3,1 milion evra)

Energoprojekt najprometniji, indeksi stagniraju

Najprometnija akcija je bio Energoprojekt holding (ENHL) koji je pao na najniži nivo u zadnjih osam godina od 390 dinara uz realizaciju od 49,8 miliona dinara. Ukupno je isprometovano 1,2 odsto od akcija, a verovatni prodavac je Generali penzioni fond.



Akcije Komercijalne banke (KMBN) nastavile su blagi oporavak vrednosti tokom protekle sedmice uz promet od 22,4 miliona dinara. Uglavnom se trgovalo u rasponu 2.420-2.450 dinara, a najveći deo prometa ostvaren je na donjoj zoni ovog opsega.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) oporavile su se 0,7 odsto na 554 dinara uz neveliko trgovanje uprkos smanjenoj proceni globalne tražnje za sirovom naftom od strane Međunarodne agencije za energiju.

Prioritetne akcije Philip Morrisa (DINNPB) nastavile su silazni trend, oslabivši 3,3 odsto na 5.601 dinara. Uprkos ovom padu, ove akcije i dalje beleže pozitivan prinos u tekućoj godini od 9,6 odsto.

Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) pao je 2,1 odsto na 881 dinar uz skromno trgovanje od 1,1 milion dinara. Kompanija je izvestila o gubitku u prvih šest meseci od 362,8 miliona dinara, te da nije naplatila kvartalnu koncesionu naknadu usled izbijanja pandemije i slučaja više sile.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza vesti sa berze nedeljni izveštaj sa berze momentum BELEX15

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana