Tekst objavljen: 28.12.2020 13:40        


Najveći domaći građevinar, Energoprojekt holding (ENHL), objavio je prospekt za emisiju dugoročnih dužničkih hartija od vrednosti, objavljeno je na internet stranici kompanije

Energoprojekt emituje obveznice za 3,3 milijarde dinara

Energoprojekt planira da emituje petogodišnje obveznice nominalne vrednosti 3,3 milijarde dinara (oko 28 miliona evra) odnosno 330.000 hartija pojedinačne nominalne vrednosti 10.000 dinara. Predviđena je kamata od 2,95 odsto + tromesečni BELIBOR, a isplaćivaće se na kvartalnom nivou. Upis i uplata obveznica vršiće se samo jedan dan - sutra, 29. decembra, od 9 do 16 časova.



Nakon registrovanja emisije, kompanija će podneti zahtev za listiranje ovih obveznica na Beogradskoj berzi.

Okvirni plan za emisiju obveznica nagovešten je na letošnjoj skupštini akcionara kada je navedeno da “prikupljanjem sredstava putem izdavanja obveznica kompanija želi da vrši optimalno upravljanje likvidnošću, obezbeđenjem stabilnih i dugoročnih izvora finansiranja u domaćoj valuti, kao i da obezbedi dalju diversifikaciju izvora sredstava za svoje poslovanje".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Energoprojekt je poslednjeg dana juna imao neto dug od 4,03 milijarde dinara, dok su akcije ove kompanije u 2020. izgubile na vrednosti oko 40 procenata.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
obveznice energoprojekta energoprojekt Beogradska berza berza vesti sa berze momentum obveznice

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana