Tekst objavljen: 12.02.2019 8:30        


Protekle sedmice je zabeležen skroman promet u ukupnom trgovanju od 108,9 miliona dinara (0,9 miliona evra), dok je indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oslabio 0,6 odsto na 710,4 poena.

Energoprojekt dominirao trgovanjem, Belex pao 0,6%

Ubedljivo najprometnija akcija bio je Energoprojekt holding (ENHL) nakon što je istrgovano oko 0,9 odsto akcija ove kompanije na ceni od 630 dinara uz promet od 67,3 miliona dinara. Najveći prodavac protekle sedmice bio je švedski investicioni fond East Capital, dok su glavni kupci bili domaći penzioni fondovi.


Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) i protekle nedelje su blago fluktuirale oko nivoa od 680 dinara uz neveliki promet od 9,2 miliona dinara, ali uz primetno povećanje tražnje na ovoj hartiji. Očekuje se da bi do kraja meseca NIS trebalo da objavi rezultate za prošlu godinu koja je donela najveću dobit kompanije još od 2014. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) se zadržao oko nivoa od 1.100 dinara uz znatno pojačan pritisak na strani prodaje. Očekuje se da ove sedmice VINCI zvanično izađe sa planom investicija u aerodrom koji se od decembra nalazi pod kontrolom ovog koncesionara.

Akcije Komercijalne banke (KMBN) nedelju su završile na nivou od 2.400 dinara, premda se tokom sedmice trgovalo ovim hartijama uglavnom u rasponu 2.300-2.340 dinara. Promet ove hartije je iznosio 3,9 miliona dinara. Akcije Fintel energije (FINT) zabeležile su najveći nedeljni promet otkada je sprovedena inicijalna ponuda (IPO). Ukupna realizacija je iznosila 0,9 miliona dinara na ceni od 520 dinara, što je četiri odsto više iznad cene iz IPO-

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana