Tekst objavljen: 16.04.2018 8:12        


Gostujući u emisiji „Kontrasti“ televizije Al Džazira pomoćnik ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zadužen za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić potvrdio je ono što je predsednik Srbije implicitno ranije već izjavio – aerodrom u Nišu biće ograničen na milion putnika.

Država limitirala Niški aerodrom na milion putnika

Nova činjenica, koja do sada iz nekog razloga nije iskomunicirana, je da će ovo ograničenje važiti pojedinačno za sve druge aerodrome u Srbiji ali samo do trenutka kada Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) dostigne cifru od 12 miliona putnika:

"Da bi Vinci uopšte i dao ponudu zahtevali su da se u radijusu od 230 kilometara od Beograda ne mogu razvijati drugi aerodromi preko milion putnika. Kada se dogodi prekoračenje to će utvrditi nezavisni revizor ili stručnjak. Ako bi Srbija razvijala aerodrome u Novom Sadu, Nišu, Subotici ili Somboru deo tržišnog kolača Vinci-ja bi bio ugrožen.

To će važiti do trenutka kada Aerodrom „Nikola Tesla“ ne dođe do cifre od 12 miliona putnika." Ilić je takođe izjavio da će u trenutku kada, na primer Niš probije ograničenje od milion putnika, država ili plaćati Vinci-ju kompenzaciju zbog probijanja ili neće ništa platiti ali će umesto toga produžiti koncesiju ne bi li tako isplatila „dug“ Vinci-ju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana