Tekst objavljen: 01.08.2019 14:15        


Najveća domaća banka pod državnom kontrolom, Komercijalna (KMBN), objavila je nerevidirane šestomesečne rezultate poslovanja koji pokazuju snažan rast profita, pre svega pod uticajem naplate otpisanih potraživanja

Dobit Komercijalne veća za petinu, nastavljen blagi rast osnovnog biznisa

U osnovnom biznisu nastavljen je blagi rast poslovanja. Neto prihod od kamata porastao je 1,2 odsto na 6,3 milijarde dinara, dok je neto prihod od naknada i provizija uvećan dva odsto na 2,6 milijardi dinara.



Za razliku od prošle godine kada je ostvaren mali rashod po osnovu obezvređenja plasmana, ove godine je banka ostvarila prihod po osnovu umanjenja obezvređenja od 1,05 milijardi dinara. Ova naplata otpisa je umnogome doprinela boljem krajnjem rezultatu, dok je rezultat iz ostalog poslovanja ublažio dobit (ostali rashodi veći skoro 20 odsto).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Dobit Komercijalne u prvih šest meseci dostigla je 4,34 milijarde dinara što predstavlja rast od 19,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Aktiva banke na kraju juna iznosila je 412,3 milijarde dinara i bila je veća za 2,8 odsto u odnosu na kraj 2018. godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
osnovni biznis Komercijalna banka kombank rast prodaja komercijane banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana