Tekst objavljen: 01.07.2019 15:00        


Prema pisanju beogradskog dnevnika "Danas" američki investicioni fond Ripplewood Advisors nastupiće na predstojećem tenderu za kupovinu Komercijalne banke (KMBN) zajedno sa domaćom Direktnom bankom i grčkom Eurobankom

Direktna banka u trci za Komercijalnu zajedno sa Eurobankom

Direktna banka je bila prilično aktivna na tržištu preuzimanja pa je nakon formiranja preuzimanjem kragujevačke KBM banke, kupila i Findomestic i Piraeus banku.



Prema pisanju "Danasa", osim Direktne banke za Komercijalnu je zainteresovana i AIK banka koja je u Sloveniji preuzela Gorenjsku banku, ali joj to nije pošlo za rukom kada je u pitanju takođe slovenačka Abanka. Ovaj list navodi da je u igri za Komercijalnu i NLB banka, koja je jesenas sprovela inicijalnu ponudu akcija, spustivši državno vlasništvo na samo 25 odsto, te austrijska Raiffeisen banka, koja je pre svetske finansijske krize bila vodeća banka na domaćem tržištu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Državni zvaničnici nedavno su potvrdili da je šest interesenata ispunilo uslove koje je država propisala u javnom pozivu o zainteresovanosti za privatizaciju Komercijalne banke.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
direktna banka kombank prodaja komercijane banke Eurobank momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana