Tekst objavljen: 23.02.2018 9:24        


Deutsche Telekom grupa ostvarila je u prošloj godini prihode od 74,9 milijardi evra, što je 2,5 odsto više nego godinu dana pre, pri čemu je čista dobit porasla gotovo 30 odsto, pokazuje finansijski izveštaj ovog nemačkog telekomunikacionog diva.

Deutsche Telekom povećao dividendu, akcije pale 2%

Prema izveštaju objavljenom u četvrtak, čista dobit grupe DT-a iznosila je u 2017. godini 3,5 milijardi evra, što je za 29,4 odsto više nego godinu dana ranije.Prilagođeni EBITDA DT-a porastao je, pak, za 4,9 odsto, na 22,45 milijardi evra, što je u skladu s planovima.

Investicije grupe u svetu dostigle su lani rekordnu 12,1 milijardu evra, što je 10,4 odsto više nego godinu dana pre, pri čemu se DT usmerio na izgradnju mreže.Nadzorni odbor i Uprava DT-a predložili su skupštini akcionara povećanje dividende za prošlu godinu za pet evrocenti, na 65 evrocenti po akciji (dividendni prinos oko pet odsto).Politiku povećanja dividende Uprava DT-a vodi već godinama, pa je u poslednje tri godine dividenda povećana za ukupno 30 odsto.Akcije DT-a nakon objave rezultata pale su 2,4 odsto na neznatno ispod 13 evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana