Tekst objavljen: 03.02.2017 15:54        


Nemački proizvođač automobila i kamiona, Daimler, objavio je rast neto profita u četvrtom kvartalu i očekivanje da će i ove godine prodaja i dobit rasti, potpomognuti blagim rastom tražnje i jakom tržišnom pozicijom. 

Daimler očekuje blagi rast poslovanja u 2017.

Daimler je ublažio očekivanja za 2017, napomenuvši da će kontinuirani pad u prodaji kamiona i kombija uticati na ostvarivanje tek neznatnog rasta prihoda i dobiti. Kompanija je takođe izvestila da će povećati investicije u novu tehnologiju s obzirom da se fokus industrije seli ka elektronskim vozilima i uslugama zasnovanim na kompjuterskim aplikacijama.

Ovaj proizvođač automobila i kamiona, među kojima je i model Mercedes-Benz, saopštio je da je neto profit u periodu oktobar-decembar porastao 19 odsto na 2,15 milijardi evra, dok je prihod porastao jedan odsto na 41 milijardu evra. Analitičari okupljeni oko Dow Jones-a očekivali su profit od 2,26 milijardi evra i prihod od 40,6 milijardi evra.

Daimler, koji je prošle godine postao najveći svetski prodavac premijum automobila, saopštio je da će zadržati prošlogodišnju dividendu u visini od 3,25 evra po akciji. Akcije ove kompanije nakon objave rezultata pale su 2,7 odsto na 68,1 evra, a dividendni prinos na ovoj ceni iznosi 4,8 odsto. la za 6,5 odsto, ali nije zanemarljiv ni uticaj oscilacija kursa dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana