Tekst objavljen: 07.03.2017 11:34        


Zemunski proizvođač pesticida i drugih sredstava za zaštitu bilja, Galenika Fitofarmacija, objavio je finansijski izveštaj za 2016. godinu koji pokazuju nastavak trenda dobrog poslovanja uz visoke stope profitabilnosti.

Blagi rast prihoda i profita Fitofarmacije u 2016.

Fitofarmacija je u 2016. zabeležila poslovni prihod od nepune 4 milijarde dinara što predstavlja rast od 3,2 odsto u odnosu na godinu pre. Poslovna dobit skočila je 15 odsto na preko 1 milijarde dinara, pre svega kao posledica rasta prodaje sopstvene robne marke što je povećalo profitabilnost.

Neto dobitak porastao je tek 4,3 odsto kao posledica većih rashoda na ime obezvređenja potraživanja. I na kraju 2016. Fitofarmacija je ostala nezadužena, s obzirom da kompanija nije imala ni dinar dugoročnih obaveza niti kratkoročnih finansijskih obaveza.

Uprava Fitofarmacije za ovu godinu planira rast prihoda od 18,1 odsto na 4,7 milijardi dinara, pre svega usled rasta prodaje gotovih proizvoda na domaćem i ino tržištu (očekuje se ino prihod od 2 miliona evra) i rasta prihoda od prodaje robe. Uprava očekuje ostvarenje sličnog operativnog rezultata kao i u 2016. od 1,02 milijarde dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana