Tekst objavljen: 15.06.2021 12:45        


Protekla trgovačka sedmica donela je skroman promet i neznatan rast indeksa Belex15 na 782,2 poena. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 210,6 miliona dinara (1,8 miliona evra)

Blagi rast Belexa uz dominaciju akcija Komercijalne banke


Najprometnija akcija bila je Komercijalna banka (KMBN) kojom se mahom trgovalo na nivou od 3.750 dinara uz promet od 17,1 miliona dinara. Postignuta cena na kraju nedelje 13 procenata je viša od cene iz ponude koju je u aprilu okončao većinski vlasnik, slovenački NLB.



Dunav osiguranje (DNOS) je nastavilo trend solidne likvidnosti nakon isplate izdašne dividende i najave podele akcija zaposlenima. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 9,4 miliona dinara. Akcije ove kompanije od početka godine beleže rast od 17,7 odsto. Naftna industrija Srbije (NIIS) je nastavila negativan trend, spustivši se nadomak psihološke granice od 600 dinara. Promet je bio skromnih 5,3 miliona dinara uz primetno odsustvo većih kupovnih naloga.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Akcije Messer Tehnogasa (TGAS) blago su porasle na 14.400 dinara, u nedelji u kojoj je prošao presek za ovogodišnju dividendu. Od četvrtka ovim akcijama se trguje bez prava na dividendu od 425 dinara po akciji, što je identična dividenda prošlogodišnjoj isplati. Akcije Impol Sevala (IMPL) bile su gubitnici nedelje sa korekcijom od 8,8 odsto na 3.100 dinara. Ovo je najniža vrednost ove akcije još od aprila prošle godine i velike korekcije tržišta usled širenja pandemije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Komercijalna banka vesti sa berze nedeljni izveštaj sa berze Beogradska berza momentum BELEX15

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana