Tekst objavljen: 10.04.2018 10:36        


Praznična trgovačka sedmica donela je solidan promet od 1,5 milijardi dinara (12,9 miliona evra), zahvaljujući državnim obveznicama i akcijama Komercijalne banke (KMBN). Komercijalna je bila ubedljivo najprometnija hartija sa realizacijom od 382,1 milion dinara, nakon što je u četvrtak isprometovano 1,3 odsto akcija ove banke na ceni od 1.805 dinara. Verovatno je reč o prekomponovanju vlasništva unutar članica Invej grupe.

Blagi pad Belexa, Komercijalna dominirala

Naftna industrija Srbije (NIIS) pala je 1,7 odsto na 713 dinara, što je njena najniža cena na zatvaranju u proteklih mesec dana. NIS je beležio slabu trgovačku aktivnost tokom nedelje sa prosečnim dnevnim prometom od svega 1,3 miliona dinara. Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) usko su fluktuirale oko nivoa od 1.650 dinara uz neveliku investicionu aktivnost. Kompanija je izvestila da je u martu ubrzala poslovnu aktivnost, usluživši 6,5 odsto više putnika u odnosu na isti mesec prošle godine.

Messer Tehnogas (TGAS) je predvodio dobitnike skokom od 7,7 odsto na 12.300 dinara, nakon što je kompanija izvestila da je u prošloj godini skoro duplirala neto profit na više od dve milijarde dinara. Prihodi kompanije lani su povećani 4,8 odsto na preko osam milijardi dinara. Veliki skok od 11,1 odsto na 1.332 dinara registrovalo je Dunav osiguranje (DNOS) uz promet veći od milion dinara. Uprava ove najveće osiguravajuće kompanije pod kontrolom države predložila je da se akcionarima iz dobiti podeli 128,34 dinara po akciji, što daje dividendni prinos od 9,6 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana