Tekst objavljen: 18.04.2023 12:35        


Beogradski aerodrom, kojim putem koncesije upravlja francuski VINCI, uslužio je rekordnih 472.594 putnika u martu, što predstavlja povećanje od 27 odsto u odnosu na predpandemijsku 2019. godinu

Beogradski aerodrom povećao promet 27% u prvom kvartalu


Broj poletanja i sletanja povećan je za 16 odsto u odnosu na pre četiri godine. Tokom prvog tromesečja, aerodrom je uslužio 1,31 milion putnika, takođe za 27 odsto više u odnosu na 2019. godinu. Aerodrom je dodao novih 279.142 putnika u odnosu na predpandemijski period.



“Beogradski aerodrom je nastavio da koristi od jakog momentuma linija ka Turskoj (rast od 84 odsto), kao i od rastućeg broja linija ka drugim destinacijama kao što su Francuska, Nemačka i Kina. Doprinos rastu dala je i avio-kompanija Wizz Air koja je nakon što je u aprilu 2022. godine stacionirala treći avion, dodala je ovog meseca i četvrti“, naveo je VINCI u tradicionalnom kvartalnom izveštaju prometa na njegovim aerodromima širom sveta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ukupna mreža VINCI-jevih aerodroma u prvom tromesečju zabeležila je promet za četiri odsto niži od vremena pre pandemije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza aerodrom nikola tesla momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana