Tekst objavljen: 28.11.2022 15:00        


Beogradski aerodrom, kojim putem koncesije uprava francuski VINCI, približava se nivou od pet miliona putnika u tekućoj godini nakon što je nastavljen oporavak poslovanja od efekata pandemije

Beogradski aerodrom na putu da dostigne pet miliona putnika


Tokom oktobra aerodrom je uslužio 518,5 hiljada putnika, što je 7,9 odsto slabije u odnosu na predpandemijsku, 2019. godinu. Istovremeno, broj komercijalnih poletanja i sletanja bio je manji za 4,7 odsto i iznosio je 5.136.



Tokom perioda januar-oktobar aerodrom je uslužio 4,6 miliona putnika, što je slabije za 12 odsto u odnosu na 2019. godinu. Prošle godine, uprava VINCI-ja je prognozirala da će u tekućoj godini dostići nivo od pet miliona putnika, dok bi rekordni promet iz 2019. godine mogao biti dostignut naredne godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO), firma koja nakon otpočinjanja postupka koncesije i promene delatnosti prati realizaciju ovog procesa, zabeležio je gubitak u trećem kvartalu, nakon što je u prvoj polovini godine poslovao pozitivno.

Posmatrano u prvih devet meseci, Aerodrom „Nikola Tesla“ je zabeležio poslovni prihod od 526,1 milion dinara, dok je neto dobitak iznosio 44,4 miliona dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza aerodrom nikola tesla momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana