Tekst objavljen: 12.08.2019 12:25        


Domaće tržište akcija zabeležilo je rast vrednosti drugu sedmicu zaredom, uz solidan ukupan promet na trgovanju od 1,38 milijardi dinara (11,7 miliona evra). Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oporavio se 1,1 odsto na 746,2 poena

Belex u plusu, Jubmes banka u fokusu

Najprometnija akcija bila je Jubmes banka (JMBN) koja je registrovala promet od 93,5 miliona dinara, uglavnom na ceni od 6.000 dinara. Na strani prodaje dominirao je Alfa plam (ALFA) koji je prodao 4,99 odsto akcija. Ranije je ova kompanija odnosno grupacija iza koje stoji njen većinski vlasnik važila za jednog od glavnih kandidata za preuzimanje Jubmesa.



Komercijalna banka (KMBN) je zaustavila silazni trend, zadržavši se oko nivoa od 3.000 dinara. Akcije ove najveće banke pod kontrolom države nedelju su okončale u blagom plusu na 3.020 dinara, uz solidan promet od 15,7 miliona dinara. Državni zvaničnici su najavili da bi već u septembru mogle biti poznate obavezujuće ponude u privatizaciji ove banke čiji završetak se očekuje do kraja godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) blago je oslabio na 847 dinara uz promet od 10,9 miliona dinara. Ova kompanija je najavila da će u sredu, 14. avgusta, objaviti polugodišnje rezultate poslovanja. Biće to drugi kvartalni rezultati koje kompanija objavljuje otkada je francuski VINCI preuzeo upravljanje aerodromom putem koncesije.

Naftna industrija Srbije (NIIS) je porasla nepunih jedan odsto na 690 dinara uz neveliki promet od 5,2 miliona dinara. Time su NIS-ove akcije u potpunosti izbegle negativnu reakciju tržišta nakon objave loših polugodišnjih rezultata. Akcije Jedinstva iz Sevojna (JESV) stigle su do novog višegodišnjeg maksimuma od 5.799 dinara, nakon novog rasta od 5,2 odsto, u očitoj odloženoj reakciji ulagača na ovogodišnji rast dividende od 40 odsto. Nakon ovog skoka, Jedinstvo i dalje nosi najveći divendni prinos na tržištu od 7,1 odsto.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
momentum belex nedeljni izveštaj Jubmes banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana