Tekst objavljen: 04.11.2019 16:00        


Protekla sedmica donela je prilično slabu investicionu aktivnost, čemu je dorpinelo i skromno trgovanje državnim obveznicama. Ukupan promet na tržištu iznosio je 69,2 miliona dinara (0,6 miliona evra), dok se indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oporavio 0,4 odsto na 750,6 poena

Belex prekinuo silazni trend, Komercijalna najprometnija

Najprometnija akcija bila je Komercijalna banka (KMBN) sa realizacijom od nepunih 14 miliona dinara, uglavnom na ceni od 3.280 dinara. Ova najveća domaća banka pod kontrolom države objavila je pad neto prihoda od kamata u trećem kvartalu od 5,5 odsto dok je neto dobit u prvih devet meseci dostigla 7,09 milijardi dinara (rast od 8,8 odsto).



Naftna industrija Srbije (NIIS) nastavila je blagi silazni trend, spustivši se 0,3 odsto na 671 dinara uz trgovanje vredno 12,1 milion dinara. Ova kompanija će u petak objaviti rezultate za treći kvartal, a očekuje se oporavak poslovanja nakon loše prve polovine godine. Akcije Impol Sevala (IMPL) skočile su 1,5 odsto na 3.350 dinara uz promet od nepunih pet miliona dinara. Akcije Impola u 2019. beleže skok od 11,7 odsto, iako je kompanija u prvih šest meseci ostvarila dobit slabiju za nepunih pet procenata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Akcije Jubmes banke (JMBN) spustile su se 7,1 odsto na 6.505 dinara uz promet od četiri miilona dinara. Ova banka je izvestila da je u prvih devet meseci ostvarila neto dobit 148,1 milion dinara, pre svega usled rasta poslovanja u osnovnom biznisu. Prioritetne akcije Philip Morrisa (DINNPB) nastavile su blagi uzlazni trend do novog višegodišnjeg maksimuma od 4.730 dinara. Ovim akcijama se trguje uz očekivani dividendni prinos od 8,4 odsto, dok je tradicionalno dan dividende poslednji dan u kalendarskoj godini.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
belex BELEX15 Beogradska berza nedeljni izveštaj momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana