Tekst objavljen: 03.02.2020 16:45        


Domaće tržište akcija zabeležilo je rast protekle sedmice uprkos velikoj panici investitora na svetskim berzama usled širenja korona virusa

Belex porastao uprkos panici na svetskim berzama

Ukupan promet iznosio je 1,03 milijarde dinara (8,7 miliona evra), dok je indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, porastao 0,9 odsto na 808,2 poena.



Najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je početkom sedmice stigla do nivoa od 760 RSD, što je najviša vrednost ove hartije u nepune tri godine. Ukupan promet u trgovanju akcijama NIS-a iznosio je 38,4 miliona dinara.

Akcije Jubmes banke (JMBN) spustile su se 13,8 odsto na 6.032 dinara uz realizaciju od 10,2 miliona dinara. Nakon što je država u maju prošle godine privatizovala ovu banku, akcije su se mahom kretale u rasponu 6.000-7.000 dinara. Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) stigao je protekle sedmice do nivoa od 1.100 RSD, što je istorijski najviša vrednost ove akcije kada bi se korigovala za vanredno isplaćenu diividendu u aprilu 2019. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Prioritetne akcije Philip Morrisa (DINNPB) porasle su četiri odsto na 5.417 dinara uz promet od 3,1 miliona dinara. Nakon prošlonedeljnog skoka ove hartije su se vratile na nivo postignut na dan preseka za dividendu. Akcije Fintel energije (FINT) zadržale se u se na nivou od 650 dinara uz neveliki promet. Ovo je istorijski maksimum akcija Fintela koji odgovara tržišnoj kapitalizaciji kompanije od 146,5 miliona evra.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza nedeljni izveštaj nedeljni izveštaj sa berze momentum belex korona virus

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana