Tekst objavljen: 17.08.2021 14:10        


I četvrtu sedmicu zaredom domaće tržište akcija nastavilo je rast vrednosti, stigavši do najvišeg nivoa od početka marta 2020. godine. Ukupan promet na tržištu iznosio je skromnih 83,6 miliona dinara (0,71 milion evra), dok je indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, ojačao skoro dva odsto na 796,3 poena

Belex nastavio rast i stigao nadomak predpandemijskog nivoa


Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) bile su najprometnije sa realizacijom od 11,4 miliona dinara što je iznad njihovog ovogodišnjeg proseka. Akcije NIS-a stizale su do nivoa od 620 dinara što je njihova najviša vrednost u poslednja dva meseca, kao direktna posledica oporavka poslovanja kompanije u drugom kvartalu.



Akcije Jedinstva iz Sevojna (JESV) zadržale su se na višegodišnjem maksimumu od 8.700 dinara nakon što je kompanija objavila nekonsolidovane poslovne rezultate. Prihod u periodu januar-jun dostigao je 4,46 milijarde dinara (rast od 81 odsto), dok je dobit skočila šest puta na 215,4 miliona dinara. Prioritetne akcije Philip Morrisa (DINNPB) blago su porasle na 7.225 dinara uz promet od 1,3 miliona dinara. Ova kompanija će do kraja meseca objaviti polugodišnje rezultate poslovanja koji bi mogli podstaći aktivnost na ovoj hartiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) skočile su 3,7 odsto na 1.050 dinara uz neveliki promet. Kompanija je objavila da je u drugom tromesečju zabeležila pozitivan krajnji rezultat nakon što dobila sudski spor sa JAT Tehnikom i to je prvi kvartal od izbijanja pandemije koji je završen sa pozitivnim rezultatom. Akcije Alfa plama (ALFA) skočile su 43,5 odsto na 29.700 dinara, nakon nekoliko dana rasta uz skromne promete. Na ovim nivoima akcije Alfe su se poslednji put nalazile krajem 2019. godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza nedeljni izveštaj sa berze momentum belex

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana