Tekst objavljen: 14.09.2017 9:10        


Nemačka multinacionalna hemijska i farmaceutska kompanija, Bayer, prodala je 9,4 odsto akcija Covestra, smanjivši udeo u vlasništvu sa 40,9 na 31,5 odsto, dok dodatnih 8,9 odsto akcija poseduje njen korporativni penzioni fond.

Bayer prodao 9,4% akcija Covestra za 1,2 mlrd EUR

Bayer je u više navrata ove godine smanjivao svoj udeo u ovoj kompaniji, bivšem visokotehnološkom polimer biznisu koji je odvojio 2015. godine, a na srednji rok planira da u potpunosti izađe iz vlasništva. Prodaja 19 miliona akcija Covestra sprovedena je u utorak metodom bookbuilding-a, nakon trgovanja, na ceni od 63,25 evra po akciji, što je 3,7 odsto ispod cene na zatvaranju istog dana. Ova transakcija u kojoj su na strani kupovine učestvovali investicioni fondovi vredela je 1,2 milijarde evra. Bayer se u ovoj transakciji obavezao da u narednih 90 dana neće vršiti dalju prodaju akcija. Bayer se nalazi u poslednjoj fazi preuzimanja američkog giganta Monsanta vrednog 66 milijardi dolara koje bi trebalo da se okonča do kraja ove godine.

Akcije Covestra skočile su na jučerašnjem trgovanju 3,7 odsto na 68,2 evra, dok je Bayer uvećao vrednost za 0,2 odsto i dostigao 111,5 evra po akciji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana