Tekst objavljen: 09.05.2018 8:32        


Odbor direktora Messer Tehnogasa (TGAS) sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 22. jun tekuće godine, na kojoj će glavne tačke dnevnog reda biti usvajanje redovnih i konsolidovanih finansijskih izveštaja, te donošenje odluke o raspodeli dobiti.

Akcionarima Tehnogasa dividenda od 500 RSD po akciji

 Uprava ovog proizvođača i distributera tehničkih gasova predložila je da se slično kao i prošle godine oko četvrtina dobiti isplati akcionarima na ime dividende. Prošle godine Tehnogas je ostvario dobit od 2,05 milijardi dinara, a uprava je predložila da se akcionarima na ime dividende isplati 518,3 miliona dinara odnosno 500 dinara po akciji u odnosu na prošlogodišnjih 250 dinara.

Na poslednjoj ceni od 11.680 dinara, ova hartija nosi dividendni prinos od 4,3 odsto. Kao dan dividende utvrđen je 12. jun, a dan plaćanja dividende je 14. septembar tekuće godine. Tehnogas je prvi put u svojoj korporativnoj istoriji dividendu isplatio 2016. godine iznenadivši akcionare isplatom celokupne dobiti (1.801 dinar po akciji), da bi se potom isplate stabilizovale na oko 25 procenata od iznosa ostvarene dobiti.  

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana