Tekst objavljen: 07.01.2018 9:07        


Udruženje akcionara Agrokora u nedelju je oštro osudilo tekst na blogu Ivice Todorića pod naslovom "Lex Agrokor omogućio pljačku malih akcionara".

Akcionari Agrokora: Žrtve smo Todorića, ne Plenkovića

"Smatramo da je premijer Plenković napravio državnički potez donošenjem Zakona te na vreme sprečio urušavanje hrvatske privrede. Takođe smatramo da su mali akcionari žrtve izdavanja jemstava baš u vreme kada je Ivica Todorić bio ili u upravi ili u nadzornim odborima Agrokora ili zavisnim društvima", ističu u saopštenju iz Udruge dioničara Koncerna Agrokor (KA) koji je potpisao zamenik predsednika udruženja Miroslav Jeličić-Purko.

Takođe napominju kako se Todorić imao kada iskazati prema malim akcionarima, no nije prihvatao njihove ideje i predloge poput isplata dividende ili podele akcija Jamnice te ocenjuju vrlo indikativnim da su jemstva davana u drugim državama doneta na skupštinama društava.

Podsećaju i da su jemstva legalizovana od vanrednog poverenika pod pritiskom kreditora iz roll up ugovora. "Udruženja će svim raspoloživim sredstvima osporavati jemstva jer nisu davana uz saglasnost manjinskih, a u slučaju Leda većinskih akcionara.

Već nekoliko puta osudili smo izjavu vanrednog poverenika da akcije manjinskih akcionara više ne vrede uz paušalnu izjavu da su ulaganje u akcije rizičan posao, dok u isto vreme najveći fond na svetu - norveški državni fond - izjavljuje da smanjuje rizik upravo ulaganjem u akcije.

O njegovim izjavama se, dodaju, trebaju baviti institucije zbog uticaja na cenu, a da nagodba nije ni predložena, a ni sklopljena", stoji u saopštenju udruženja malih akcionara Agrokora.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana