Tekst objavljen: 17.09.2019 12:00        


Protekla sedmice donela je jednu od najslabijih realizacija uz novi rast tržišta na krilima akcija Komercijalne banke (KMBN). Ukupan promet u trgovanju iznosio je nepunih 316 miliona dinara (2,7 miliona evra), dok je indeks Belex15 porastao 1,7 odsto na 758,5 poena

Akcije Komercijalne pogurale indekse na Belexu

Komercijalna banka bila je najprometnija akcija u nedelji u kojoj su otvorene neobavezujuće ponude u njenoj privatizaciji. Prema izjavama visokih državnih zvaničnika, četiri interesenta su ostala u igri za kupovinu Komercijalne, a obavezujuće ponude očekuju se sredinom novembra. Akcije ove banke prošle sedmice porasle su 2,6 odsto na 3.210 dinara, uz promet od 88,2 miliona dinara koji je mahom ostvaren oko spomenutog nivoa.

Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) nastavile su silazni trend, spustivši se protekle sedmice dodatnih 0,4 odsto na 672 dinara, uz realizaciju od 11,4 miliona dinara. Kompanija će akcionarima u utorak, 17. septembra, isplatiti dividendu od 39,97 dinara po akciji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Messer Tehnogas (TGAS) je nastavio uzlazni trend, stigavši do 12.300 dinara što je njegov novi godišnji maksimum. Promet ove hartije dostigao je 9,2 miliona dinara. Tehnogas je prošle sedmice isplatio dividendu iz prošlogodišnje dobiti u visini od 425 dinara po akciji. Dunav osiguranje (DNOS) je nastavilo uzlazni trend, skočivši protekle sedmice dodatnih 3,5 odsto na 2.800 dinara. Od početka godine Dunav je više nego duplirao svoju vrednost, istina ne baš uz veliku likvidnost.

Akcije Galenike Fitofarmacije (FITO) skočile su 10,3 odsto na 3.199 dinara. Ipak, gro prometa od 4,8 miliona dinara ostvareno je na nivou od 3.000 dinara. Od početka godine ova akcija beleži skok od 18,5 procenata.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
belex nedeljni izveštaj berza Beogradska berza Komercijalna banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana