Tekst objavljen: 22.07.2019 9:45        


Nakon tri vezane sedmice snažnog rasta, domaće tržište akcija zabeležilo je pad od 0,7 odsto mereno indeksom Belex15, pre svega usled velike negativne korekcije u akcijama Komercijalne banke. Ukupan promet u trogvanju iznosio je skromnih 175,7 miliona dinara (1,5 miliona evra)

Akcije Komercijalne banke prekinule rast Belexa

Nakon skoro tronedeljnog neprekidnog rasta akcije Komercijalne banke oslabile su protekle sedmice skoro osam procenata na 3.130 dinara, ali je gro prometa od 49,5 miliona dinara ostvareno na nivou od 3.250 dinara. Prioritetne akcije ove banke (KMBNPB), koje nisu "ispratile" veliki skok običnih akcija u proteklom periodu, domogle su se prošle sedmice nivoa od 1.300 dinara.



Naftna industrija Srbije (NIIS) ostvarila je protekle nedelje najbolji promet još od kraja maja, uz neznatan rast vrednosti na 685 dinara. NIS je zabeležio trgovanje vredno 31,2 miliona dinara, a očekuje se da će se investiciona aktivnost dodatno intezivirati nakon što kompanija objavi polugodišnje rezultate do kraja jula.

Messer Tehnogas (TGAS) stizao je ponovo do psihološke granice od 12.000 dinara, koju je nakratko preskočio tokom juna pre dana dividende. Akcije su ipak nedelju završile tek u neznatnom plusu na 11.605 dinara. Posle dužeg vremena među prometnijim akcijama našao se Impol Seval (IMPL) uz realizaciju od 6,1 milion dinara. Od početka godine akcije Impola beleže rast od deset procenata, nakon što su u 2018. oslabile za 21 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) preskočio je nivo od 900 dinara, prvi put od februara. Francuski predsednik Makron prošle sedmice ozvaničio je početak modernizacije kompanije čiji je koncesionar VINCI i koja će tokom narednih 25 godina prihode generisati mahom od godišnjih koncesionih naknada koncesiona.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
belex Beogradska berza momentum Komercijalna banka nedeljni izveštaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana