Tekst objavljen: 09.03.2017 9:07        


Akcije nemačkog proizvođača sportske opreme, Adidas, zabeležile su snažan rast na jučerašnjem trgovanju od 9,4%, nakon što je kompanija iznenađujuće povisila poslovne izglede i povećala dividendu. 

Adidas potukao očekivanja tržišta, akcije skočile 9%

Adidas je pretrpeo neveliki neto gubitak od 10 miliona evra u četvrtom kvartalu, manji od očekivanja tržišta, dok je prihod porastao 12,5 odsto na 4,69 milijardi evra.

Ova kompanija je saopštila da očekuje rast prodaje u tekućoj godini između 11 i 13 odsto, a neto dobiti između 18 i 20 odsto. Dugoročno posmatrano, Adidas očekuje prosečnu stopu rasta do 2020. između 10 i 12 odsto, dok je prethodna prognoza rasta u ovom periodu bila na visokom jednocifrenom broju. Neto profit u istom periodu je planiran da raste stopama između 20 i 22 odsto, dok je prethodna prognoza rasta bila na stopi 15 odsto.

Analitičare je prijatno iznenadila procena uprave koja ove godine očekuje povećanje bruto margine na 49,1 odsto, dok je u prošloj godini bila na nivou od 48,6 odsto. Uprava je takođe predložila rast dividende sa 1,60 na 2,00 evra po akciji (dividendni prinos 1,1 odsto).

Uprava je saopštila da će povećati fokus u poslovanju na glavne brendove, Adidas i Reebok, dok traži kupca za hokejaški brend CCM Hockey. Takođe, potvrđeno je da je u toku prodaja golferskih brendova TaylorMade, Adams Golf i Ashworth.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana