Tekst objavljen: 27.02.2023 16:15        


Uredba je ograničena na period važenja do 31. decembra 2023. godine

U Nemačkoj se isplati da budete samac Detalj iz Berlina


Građanski dohodak u Nemačkoj, Bürgergeld, zamenio je početkom ove godine Hartz IV, i od tada se primenjuje viša standardna stopa od 502 evra za samce.

S obzirom na energetsku krizu, jednokratnu finansijsku pomoć ne dobijaju samo nezaposleni, već je mogu dobiti i oni koji trenutno ne uspevaju da izađu na kraj sa troškovima.

Ali, da bi se dobila potpora od države, prvo se moraju ispuniti određeni uslovi, tačnije, isti oni kao za dohodak građana, uopšteno. Razlika je u tome što oni moraju biti ispunjeni samo za mesec za koji želite da ostvarite naknadu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Uslovi:

  • Prilikom podnošenja zahteva za građanski dohodak, uvek se automatski proverava imovinsko stanje osoba sa kojima podnosilac zahteva živi (npr. partner, roditelji, punoletna deca).

  • U slučaju visokih troškova grejanja, za dobijanje potpore, potrebno je dostaviti račun, uz dokaz da podnosilac zahteva ne može da ga podmiri (nije nužno plaćanje za troškove grejanja, već i porudžbina za lož ulje, na primer).

  • Molbu je potrebno dostaviti Kancelariji za zapošljavanje, fizički ili putem interneta (onlajn)

Osim toga, zahtev za dobijanje pomoći od 500 evra ne mora nužno da se podnese u mesecu u kojem stiže pomoć. Uredba je ograničena na period važenja do 31. decembra 2023. godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Nemačka troškovi života ekonomska kriza energetska kriza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana