Tekst objavljen: 29.12.2019 11:00        


Stopa nezaposlenost u Rusiji će ostati niska 2020. godine i iznosiće između 4,5 i 4,7 odsto, izjavio je ministar za rad i socijalnu zaštitu Maksim Topilin

Stopa nezaposlenosti u Rusiji biće niska i iduće godine

"Situacija je bolja nego inače, jer je mlada generacija koja ulazi na tržište rada još uvek mnogo manja. Dakle, sada je stopa nezaposlenosti između 4,5 i 4,7 procenata i očekujemo da će ostati takva i sledeće godine", rekao je on, prenosi agencija Tass.

Ruski predsednik Vladimir Putin nedavno je saopštio da je stopa nezaposlenosti u periodu januar-septembar pala na 4,6 odsto, što je najniži nivo u modernoj istoriji Rusije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ministarstvo rada je ranije objavilo da će broj nezaposlenih do kraja 2019. godine iznositi 3,4 miliona ljudi i da će ostati na tom nivou do 2022. godine. Takođe je procenilo da će podizanje starosne granice za odlazak u penziju imati minimalan uticaj na tržište rada ove i naredne godine.

Međutim, od 2021. godine broj zaposlenih Rusa će se povećavati, kako zbog podizanja starosne granice za penzionisanje, tako i zbog daljeg uključivanja stanovništva u ekonomske aktivnosti i smanjenja stope nezaposlenosti sa ovogodišnjih 4,6 odsto na 4,5 procenata 2022.godine, prema prognozi Ministarstava rada.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
rusija nezaposlenost stopa nezaposlenosti ekonomija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana