Tekst objavljen: 19.07.2024 13:55        


Kraudstrajk (CrowdStrike), velika kompanija za kibernetičku bezbednost, nakon najnovijeg ažuriranja ne radi. Korisnicima širom sveta prijavljuju grešku na platformi. Posebno su pogođeni i korisnici Windows sistema. Prekid se dogodio širom sveta

Šta je uzrok današnjeg pada sistema širom sveta?


Na Redditu korisnik pod imenom BradW-CS je objavio: imamo široko rasprostranjene izveštaje o BSOD-ovima na Windows hostovima, koji se javljaju na više verzija senzora. Istraga uzroka. TA će biti objavljena uskoro.”

“Istražujemo problem koji utiče na mogućnost korisnika da pristupe raznim Microsoft 365 aplikacijama i uslugama”, istakli su iz Majkrosofta.

Problemi su zabeleženi i u Srbiji i u regionu.

Mnoge kompanije koje se oslanjaju na kompjuterski rad, a imaju sistem Windows nisu u mogućnosti da rade. Avioni širom SAD, Australije su prizemljeni. U problemu su i banke i prodavnice, piše Guardian.

Američki Frontier Airlines nakratko je obustavio sve letove u četvrtak zbog velikog kvara na Majkrosoftovim mrežama, piše NY Times.

TV i radijske kuće takođe ne rade ili rade otežano, javlja ABC News. Slično je bilo i Srbiji.


Koordinator za nacionalnu sajber bezbednost Australije Mišel Mekginis objavila je na platformi X da se problem istražuje, ali da za sada nema informacija da je reč o sajber bezbednosnom incidentu.

Sky News takođe ne emituje program. „Izvinjavamo se zbog prekida ovog emitovanja. Nadamo se da ćemo uskoro obnoviti prenos Sky Newsa”, piše na ekranu.

Aviokompanija Ryanair saopštila je da apeluje na putnike da na aerodrome dođu tri sata pre leta.

Američki ABC izveštava da su American Airlines, United i Delta zatražili od američke Federalne uprave za avijaciju “globalno zaustavljanje svih letova na zemlji”.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pad interneta CrowdStrike Microsoft aviosaobraćaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana