Tekst objavljen: 22.02.2023 12:55        


Među svim radnicima, i muškim i ženskim, 60% njih je reklo da su bolje mogli da kombinuju svoj posao sa obavezama oko dece

Radna nedelja od 4 dana se pokazala kao pun pogodak za očeve


Muškarci koji učestvuju u najvećem svetskom projektu četvorodnevne radne nedelje, provodili su mnogo više vremena sa svojom decom, kažu organizatori.

Tokom šest meseci, počevši od juna prošle godine, oko 2.900 radnika u 61 kompaniji u Ujedinjenom Kraljevstvu radilo je 80% svog uobičajenog radnog vremena - za istu platu- ali uz obećanje da će davati svoj maksimum u radu.

To je, piše CNN, najveći broj kompanija koje su ikada učestvovale u takvom istraživanju, prema podacima organizatora 4 DaY Week Global. Oko1.238 radnikaje popunilo konačnu anketu o svom iskustvu, a rezultati su objavljeni u utorak.

Vreme koje su muški radnici proveli čuvajući svoju decu - poraslo je za 27%, a poređenja radi, učesnice su prijavile povećanje od 13% u brizi o deci.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Među svim radnicima, 60% je reklo da subolje mogli da kombinuju svoj posao sa obavezama oko dece, dok je 62% reklo da je lakše voditi društveni život. Iako su i muškarci i žene imali koristi od novog rasporeda, "iskustvo žena je generalno bolje", kazao je izvršni direktor 4 DWG.

- Ovo je slučaj sa [smanjenim] sagorevanjem, zadovoljstvom životom i poslom, mentalnim zdravljem i skraćenim vremenom putovanja na posao - rekao je on.

Prema organizatorima,to je bio "izuzetan uspeh", sa 92% uspeha kod 61 organizacije-učesnicekoja je nastavila sa četvorodnevnom nedeljom nakon završetka istraživanja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kraća radna nedelja radna nedelja od 4 dana očevi deca

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana