Tekst objavljen: 25.04.2020 18:00        


Li Siting, suosnivač i predsedavajući kompanije "Šenžen Mindrej Bio-Medikal Elektroniks", postao je najbogatiji čovek Singapura

Proizvođač respiratora postao najbogatiji čovek u državi

On je mesečno bogatiji za milijardu dolara pošto je cena akcija njegove kompanije za proizvodnju medicinskih uređaja, među kojima i respiratora, skočila za gotovo 50 procenata usled pandemije korona virusa.

Kakoprenosi kineski mediji vrednost kompanije je samo od početka ove godine, prema podacima Blumberga, porasla sa 4,3 milijarde na 13,5 milijardi dolara.

Li Siting je rođen u kineskoj provinciji Anhui, ali od 2018. godine živi u Singapuru. Akcije njegove kompanije porasle su sa izbijanjem epidemije korona virusa u centralnoj kineskoj provinciji Hubej.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Narudžbine za naše proizvode naglo su porasle u martu, navela je kompanija u odgovru listu i dodala da su primili narudžbine iz 100 zemalja za medicinske uređaje u borbi protiv korona virusa. Kompanija je navela da je primila narudžbinu za oko 10.000 respiratora samo od Italije, odbijajući da iznese kolika je cena jednog uređaja.

Za razliku od proizvodnje medicinskih maski, za proizvodnju respiratora potrebna visoka tehnološka specijalizacija, te njihova kompanija trenutno prima na stotine ponuda investitora, navode iz "Šenžen Mindrej Bio-Medikal Elektroniksa".

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
respiratori sinagapur najbogatiji čovek u državi li siting korona virus

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana