Tekst objavljen: 24.12.2022 9:00        


Ogranak kompanije najvećeg kineskog proizvođača nafte i gasa PetroKina (PetroChina) u Sinđiangu saopštio je da je proizveo više od 17 miliona tona sirove nafte i prirodnog gasa ove godine, što je rekord

PetroKina obara rekorde u proizvodnji sirove nafte i prirodnog gasa

Naftna kompanija Sinđiang saopštila je da je tokom ove godine izbušeno 722 bušotine u basenu Đungar u Sinđiangu i proizvedeno 14,09 miliona tona sirove nafte i 3,75 milijardi kubnih metara prirodnog gasa, prenosi Sinhua.

"Ove godine smo ubrzali eksploataciju prirodnog gasa i nafte i tehnološke inovacije u Mahuu, mega naftnom polju sa dokazanim rezervama nafte većim od milijardu tona, kao i Đimsaru, demonstracionoj zoni na nacionalnom nivou za naftu iz škriljaca, što je snažno podržalo nova otkrića u proizvodnji nafte i gasa na naftnom polju Sinđiang“, rekao je Dai Jong, direktor eksploatacionog odeljenja kompanije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Naftno polje Sinđiang je prvo veliko naftno polje izgrađeno nakon osnivanja Narodne Republike Kine. Fokusira se na istraživanje i razvoj basena Đungar, pokrivajući 18 delatnosti kao što su naučna istraživanja, pred-istraživanje nafte i gasa, procena rezervoara, kao i eksploatacija nafte i gasa, proizvodnja, skladištenje, transport i prodaja.

Do danas, kompanija je razvila 33 naftna i gasna polja i proizvodi skoro 430 miliona tona sirove nafte i 99 milijardi kubnih metara prirodnog gasa.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
petrokina kina sirova nafta prirodni gas

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana