Tekst objavljen: 10.08.2020 12:25        


Iz Nemačke, najvećeg trgovinskog parnera Srbije, stižu vesti da kompanije očekuju da će mere ograničenja u javnom životu, uvedene zbog epidemije korona virusa a koje ometaju pravljenje, transportovanje i kupovinu proizvoda, biti nastavljene još najmanje osam meseci

Nemačke kompanije procenile dokle će "trajati korona"

Pružaoci usluga predviđaju da će ograničenja trajati još 8,9 meseci, trgovci očekuju nastavak restrikcija još 8,6 meseci, građevinci 8,2 meseca, a proizvođači 7,8 meseci, pokazuje anketa instituta IFO sprovedena u julu.

Najpesimističnije su procene nemačkih kompanija iz sektora rekreacije, koje strahuju da bi period primene mera ograničenja mogao da bude još duži - čak do sledećeg avgusta.

Ispitanici iz sfere umetničkih delatnosti, kao i restorani i pružaoci usluga keteringa očekuju da će mere trajati još 11 meseci, a sektor obrazovanja i raznih kurseva u proseku predviđa 10 meseci.

U delatnosti poštanskih i kurirskih usluge su znatno optimističniji, nadaju se normalizaciji javnog života u proseku za 6,6 meseci.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Proizvođači kože, kožne galanterije i obuće procenjuju da će mere trajati još 11,2 meseca, u industriji odeće predviđaju dodatnih 9,3 meseca, a proizvođači tekstila devet meseci.

U hemijskoj industriji su anketirani u proseku procenili da će ograničenja potrajati još 8,2 meseca, u mašinskoj 7,9 meseci, a proizvođači pića se nadaju kraćem periodu od 6,4 meseca. Trgovci na veliko očekuju da će mere biti na snazi još 8,4 meseca, a trgovci na malo 8,8 meseci.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nemačka privreda dokle će trajati korona Nemačka ekonomija ekonomska prognoza korona virus

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana