Tekst objavljen: 02.05.2020 9:00        


Predstavnici Erbasa, koji je objavio gubitak od 481 milion evra u prvom kvartalu, poslao hiljade radnika na prinudni odmor i tražio milijarde u zajmovima da bi preživeo krizu koronavirusa, smatraju da su nevolje u vazduhoplovnoj industriji u početnoj fazi

"Kriza avijacije je još u početnoj fazi"

Izvršni direktor Erbasa Gijom Fori izjavio je da će i nakon smanjivanja ograničenja putovanja trebati dosta vremena kako bi se ljudi ubedili da opet putuju, ali nije predvideo tačan vremenski okvir za to.

"Vazduhoplovna industrija nalazi se u najtežoj krizi ikada i moramo zajedno da radimo kako bismo povratili poverenje putnika u avionski prevoz dok učimo da funkcionišemo za vreme pandemije", kaže Fori.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Rukovodioci Erbasa izrazili su danas i nadu da će avionske isporuke koje su prekinute zbog virusa moći da se pokrenu u drugoj polovini godine, ali su odbili da izdaju dugoročne smernice s obzirom da se virus i dalje širi.

Oko 3.000 Erbas radnika u Francuskoj već je privremeno nezaposleno, a očekuje se porast tog broja. Pored toga, 3.200 radnika u Velikoj Britaniji je na prinudnom odmoru, dok su pregovori u Nemačkoj o stavljanju radnika na kratke radne planove u toku.

Erbas je u prvom kvartalu zabeležio pad prihoda od 15 odsto, a njegove i Boingove akcije pale su u ovoj godini za 60 odsto.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
avijacija avio industrija kriza erbas

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana