Tekst objavljen: 11.03.2020 9:35        


Gorivo u Srbiji je za manje od nedelju dana pojeftinilo u proseku za dva dinara po litru

Koliko će naši vozači uštedeti zbog pada cene goriva?

Ukoliko se zadrži trend pada cena sirove nafte na svetskim berzama, vrlo je moguće da će naši vozači biti obradovani sniženjem cene goriva za oko 20 dinara.

Na većini benzinskih stanica juče je evrodizel koštao 159,9 dinara, a bezolovni benzin BMB 95 je bio 148,4 dinara za litar. Svi očekuju da će cene i dlaje ići naniže.

"Krajnju cenu u jajvećoj meri čini nabavna cena, a ona je na svetskim berzama drastično smanjena i nema nagoveštaja da će brzo ići nagore", kaže za "Novosti" Bora Tatić, zamenik predsednika Privatnih benzinskih stanica Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Iako ne želi da precizira kada bi moglo da dođe do ovog pojeftinjenja, iz dosadašnje prakse je jasno da je potrebno bar tri do četiri nedelje da se efekti sniženja cene sirove nafte osete i u džepovima srpskih vozača.

"Ako se cena sirovine zadrži na sadašnjem nivou, naravno da će i cena derivata pasti", kaže Tomislav Mićović, generalni sekretar Udruženja naftnbih kompanija Srbije, ali dodaje da od te bušotine do pumpe u našem komšiluku mora da prođe neko vreme.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
gorivo pojeftinilo gorivo korona virus tomislav mićović jeftinije gorivo

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana