Tekst objavljen: 14.04.2023 9:00        


Zemlje EU, zatim SAD, Japan i Kanada, u okviru paketa sankcija usvojenih 2022. godine, ograničile su uvoz određene robe iz Rusije

Ko najviše uvozi votku?


Izrael je prošle godine postao lider u svetu u uvozu votke iz Rusije, izračunale su RIA Novosti, na osnovu podataka platforme "UN Komtrejd".

Ta država jeviše nego učetvorostručila kupovinu ovog pića, sa 5,7 miliona dolara, na24,7 miliona dolarau odnosu na 2021. godinu.

Na drugom mestu je Nemačka, koja je smanjila uvoz ruske votke na 7,5 miliona dolara (sa 43,4 miliona dolara uvezenih 2021.), a onda sledi Jermenija, iako je ta zemlja skoro pa prepolovila uvoz pića iz Rusije (sa 13,2 miliona dolara iz 2021. na 6,9 miliona dolara lane).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Velika Britanija, koja je dugi niz godina bilaneprikosnoveni lider među uvoznicima ruske votkei kupovala ovaj proizvod za više od 50 miliona dolara godišnje, počela je još ranije da smanjuje uvoz tog pića: tako je 2021. njen uvoz pao na 29,7 miliona dolara (drugo mesto među uvoznicima), a 2022. na 5,5 miliona dolara (četvrto mesto).

Zemlje EU, zatim SAD, Japan i Kanada, u okviru paketa sankcija usvojenih 2022. godine, ograničile su uvoz određene robe iz Rusije, koja je, prema njihovom mišljenju, značajna za budžetske prihode.

Ograničenja su uticala i na jaka alkoholna pića, a pre svega votku.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
uvoz vodke vodka rusija sankcije rusiji rat u ukrajini

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana