Tekst objavljen: 27.01.2024 9:00        


JPMorgan Chase najavio je rekonstrukciju uprave dok se priprema za vreme kada glavni izvršni direktor Džejmi Dajmon više ne bude na čelu najveće i najprofitabilnije banke u zemlji

Ko bi mogao da bude novo lice na čelu JP Morgan-a?


Promene potvrđuju da sada postoji otprilike nekoliko rukovodilaca koji mogu naslediti 67-godišnjeg Džejmija Dajmona, izvršnog direktora velike nacionalne banke s najdužim stažom.

Jedna od jasnih predvodnica je Dženifer Piepszak, koja će postati suizvršna direktorka novog odeljenja koje obuhvata komercijalnu i investicionu banku JPMorgan zajedno s Trojem Rohrbaughom, prethodno ko-rukovodiocem tržišta i usluga hartija od vrednosti.

Rohrbaugh se takođe pominjao unutar banke kao potencijalni kandidat za predsednika uprave, a ovo novo imenovanje učvršćuje tu poziciju.

Još jedna izvršna direktorka za koju se smatra da je favorit, Marijana Lejk, neće menjati posao, ali će imati punu kontrolu nad jednim od najvećih odeljenja banke: jedinicom za potrošače. Bila je izvršna direktorka s Piepszakom, a sada će biti jedina izvršna direktorka jedinice.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Predsednik JPMorgana i glavni operativni direktor Danijel Pinto odreći će se svoje titule izvršnog direktora korporativne i investicione banke, posla koji je radio od 2014., ali će ostati na svojim drugim ulogama.

Pinto se naširoko smatra osobom koja bi uskočila ako bi Dajmona “udario autobus”, što znači da glavni izvršni direktor mora odstupiti pod iznenadnim ili nepredviđenim okolnostima, a novi vođa mora biti imenovan odmah.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
danijel pinto JP Morgan novi direktor Džejmi Dajmon

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana