Tekst objavljen: 27.06.2023 15:15        


Kineska online prodavnica "Temu" želi da osvoji nemačko tržište i na početku nudi neverovatne popuste i do 90 posto

"Kineski Amazon" se širi u Evropi: Koje su mu prednosti i mane?


Ako cene uporedite s drugim stranicama, cene izgledaju niže. Međutim, postavlja se pitanje kakav je kvalitet proizvoda dostupnih kupovinom onlajn.

Zbog čega "Temu" ima tako niske cene?

"Jedna je mogućnost da "Temu" trenutno pokušava da osvoji nemačko tržište i stoga kreće s konkurentnim cenama. A druga opcija je da proizvodi nisu baš visokog kvaliteta i da su proizvedeni vrlo jeftino, pa se stoga mogu prodavati po nižoj ceni", smatra nemački stručnjak za potrošače, prenosi Fenix magazin.

"Postoje različiti načini plaćanja – uključujući sigurne načine plaćanja, na primer putem PayPala ili servisa Klarna. Možete platiti kreditnom karticom, a dostava se vrši klasičnim paketnim službama koje poznajemo", kaže stručnjak.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


"Temu" je vrlo popularan u Nemačkoj

"Temu" je na početku prodaje broj jedan na nemačkoj lestvici aplikacija za kupovinu onlajn, pa se čini da se probudio interes za jeftine proizvode.

U ovoj zemlji još nema mnogo recenzija, a kupci iz SAD-a nisu baš zadovoljni robom s ove stranice.

"Platforma je tu već gotovo godinu dana i do sada nije bila uverljiva, pogotovo što se tiče povratne dostave i kvaliteta proizvoda", objašnjava stručnjak za nemačke medije.

Stručnjak za potrošače je naručio različite proizvode i testirao ih. Naručio je ranac, slušalice, kupaći kostim, ručni usisivač, figaro i sokovnik. Sve u svemu, za to je izdvojio vrlo malo novca. Ukupno je potrošio 50 evra kupujući onlajn. Kao prvi utisak, stručnjak je rekao kako proizvodi imaju neprijatan miris, ali i kako su dobro zapakovani.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kineski amazon aplikacija TEMU kupovina online Nemačka evropa sjedinjene američke države

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana