Tekst objavljen: 24.06.2020 11:45        


Do sada je 12 banaka svojim korisnicima platnih usluga omogućilo izvršavanje instant plaćanja na prodajnim mestima trgovaca, od kojih 10 banaka pruža i uslugu plaćanja skeniranjem NBS IPS QR kôda pripremljenim na računima/fakturama koje izdaju preduzeća

Do sada 12 banaka omogućilo instant plaćanje

Narodna banka Srbije (NBS) je u saradnji sa bankama omogućila instant plaćanja građanima i privredi još u oktobru 2018. godine putem elektronskog i mobilnog bankarstva kao i na šalterima pružalaca platnih usluga.

"Deo ovog složenog i višefaznog projekta obuhvata i postupno omogućavanje drugih inovativnih usluga koje se nude u okviru platnog sistema za instant plaćanja", kažu u Narodnoj banci.

Centralna banka je od druge polovine februara ove godine omogućila da se instant plaćanja mogu inicirati i na prodajnim mestima trgovaca.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Do sada je 12 banaka na osnovu odobrenja Narodne banke Srbije svojim korisnicima platnih usluga omogućilo izvršavanje instant plaćanja na prodajnim mestima trgovaca, od kojih 10 banaka pruža i uslugu izvršavanja plaćanja skeniranjem NBS IPS QR kôda pripremljenim na računima/fakturama koje izdaju privredni subjekti među kojima su Elektroprivreda Srbije, Telekom Srbija, Telenor, VIP mobile, kao i drugi subjekti koji na svojim računima/fakturama imaju dvodimenzionalni bar-kôd označen sa NBS IPS QR".

NBS je pripremila pregled usluga koje su do sada banke omogućile u vezi s instant plaćanjima na prodajnim mestima trgovaca i skeniranjem NBS IPS QR kôda sa računa/faktura, i taj pregled objavila na svom sajtu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
12 banaka instant plaćanje IPS QR kod Plaćanje IPS QR kodom IPS NBS Narodna banka Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana